fbpx
 
KVKK Bilgi Güvenliği Danışmanlığı
KVKK Desteği

Bilgi Güvenliği
Danışmanlığı

Bilgi Güvenliği Danışmanlığı hizmeti ile, kurumların sahip olduğu ve korumaları gereken bilgilerin, sistemlerin, bileşenlerinin tespiti yapılır.

Kişisel verilerin işlenmesi, kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade eder.

Örneğin, kişisel verilerin sadece bir hard diskte, CD’de, sunucuda depolanması, anılan verilerle başkaca hiçbir işlem yapılmasa da bir veri işleme faaliyetidir. Dolayısıyla veri işleme kapsamına
giren eylemler sınırlı sayıda olmayıp, kişisel verilerin ilk defa elde edilmesinden başlayarak veriler üzerinde gerçekleştirilen tüm işlem türlerini ifade etmektedir.

Veri sorumlusu, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ile verilerin muhafazasını sağlamak için uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almakla yükümlüdür.

Ayrıca, veri sorumlusu, kurum ve kuruluşunda Kanun hükümlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli denetimleri yapmak ve yaptırmak zorundadır. Veri sorumluları öğrendikleri kişisel verileri Kanun hükümlerine aykırı olarak başkalarına açıklayamaz ve işleme amacı dışında kullanamazlar. Bu yükümlülükleri görevden ayrılmalarından sonra da devam eder. Öte yandan, veri sorumluları için düzenlenen sır saklama yükümlülüğü Kanunda ile veri işleyenler için de getirilmiştir.

Veri sorumlusunun bir diğer yükümlülüğü ise, işlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi halinde de veri sorumlusunun bu durumu Kurula bildirme yükümlülüğüdür. Kurul, gerekmesi halinde bu durumu, kendi internet sitesinde ya da uygun göreceği başka bir yolla ilan eder.

More Payroll Bilgi Güvenliği Danışmanlığı hizmeti ile, kurumların sahip olduğu ve korumaları gereken bilgilerin, sistemlerin, bileşenlerinin tespiti yapılır.

Kişisel Verilerin Sınıflandırılması
Veri işleme süreçlerinin uyumlandırılması
Veri aktarım süreçlerinin uyumlandırılması
Veri imha süreçlerinin uyumlandırılması
KVKK DesteğiMerkez Ofis
Kısıklı Cad. NO:28 Kat:2 D:215
Altunizade/Üsküdar İstanbul
KVKK DesteğiMore Payroll Kuruluşudur
More Payroll
More PayrollSosyal Medya Hesapları
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
KVKK DesteğiMerkez Ofis
Kısıklı Cad. NO:28 Kat:2 D:215
Altunizade/Üsküdar İstanbul
KVKK DesteğiMore Payroll Kuruluşudur
More Payroll
More PayrollSosyal Medya Hesapları
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Copyright by K.V.K.K Desteği. All rights reserved.

Copyright by K.V.K.K Desteği. All rights reserved.

Open chat
Merhaba, KVKK Danışmanlık hizmeti konusunda sizlere nasıl yardımcı olabilirim.