fbpx
 

Kişisel Verileri Korumu KurumuUluslararası ve
Ulusal Düzenlemeler

Kişisel Verilerin Koruması Alanında Uluslararası ve Ulusal Düzenlemeler ile kişisel verileri koruyabilmek adına hukuki bir altyapının oluşturulması sağlanmıştır.

1981

28 Ocak

108 No’ lu Sözleşme

108 No’lu Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesi

Avrupa Konseyi, 1970’li yıllardan itibaren kişisel verilerin korunması alanında çalışmalar yapmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde 28 Ocak 1981 tarihinde Strazburg’da imzaya açılan “Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesi” 1 Ekim 1985 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Türkiye, 28 Ocak 1981 tarihinde bu sözleşmeyi imzalayan ilk ülkelerden birisi olmuştur.

2001

8 Kasım

181 No’ lu Protokol

181 No’lu Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesi’ne Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan Veri Akışına İlişkin Protokol

Bu protokolde, taraf devletler ülkelerinde uygulanmak üzere kişisel verilerin korunması alanında görevlerini tam bağımsızlıkla yerine getirecek denetleyici makam kurmayı taahhüt etmiştir. Türkiye, bu protokolü 8 Kasım 2001 tarihinde imzalamıştır. Protokol, 5 Mayıs 2016 tarihli 29703 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak iç hukuka dâhil edilmiştir.

2016

17 Mart

29656 sayılı Resmî Gazete

“Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunmasına İlişkin 108 Sayılı Sözleşme”, 28 Ocak 1981 tarihinde imzaya açılmış ve ülkemiz tarafından da imzalanmıştır. Bu sözleşme 17 Mart 2016 tarih ve 29656 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak iç hukuka dâhil edilmiştir. 108 sayılı Sözleşmenin 4. maddesi çerçevesinde, iç hukukta kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal düzenleme yapılması gerekli hale gelmiştir.

7 Nisan

6698 KVK Kanunu

2010 yılında yapılan değişiklik sonucunda Anayasanın 20 nci maddesine eklenen fıkra ile kişisel verilerin korunması Anayasal güvence altına alınmış ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin usul ve esasların kanunla düzenleneceği hükme bağlanmıştır. Bu kapsamda, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 07.04.2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

5 Mayıs

181 No’lu Protokolün Türk Hukukuna Dahil Edilmesi

181 No’lu Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesi’ne Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan Veri Akışına İlişkin Protokolün Türk Hukukuna dahil edilmesi

2020

Haziran 2020

Verbis Kayıt Süreci

Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan veri sorumluları için veri sorumluluları siciline (Verbis) son kayıt tarihi 30 Haziran 2020′ dir.

Eylül 2020

Verbis Kayıt Süreci

Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan veri sorumluluları siciline (Verbis) son kayıt tarihi 30 Eylül 2020′ dir.

Haziran 2020

Verbis Kayıt Süreci

Kamu kurum ve kuruluşu veri sorumluları için veri sorumluluları siciline (Verbis) son kayıt tarihi 31 Aralık 2020′ dir.

https://www.kvkkdestegi.com/wp-content/uploads/2019/03/blog-post-01-640x427.jpg
London Office
Visit our agency or simply send us an email anytime you want. If you have any questions, please feel free to contact us.
Address
Bloomsbury Square,
London WC1B 4EA
Call us
020 7946 020
020 7996 223
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
KVKK DesteğiMerkez Ofis
Kısıklı Cad. NO:28 Kat:2 D:215
Altunizade/Üsküdar İstanbul
KVKK DesteğiMore Payroll Kuruluşudur
More Payroll
More PayrollSosyal Medya Hesapları
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
KVKK DesteğiMerkez Ofis
Kısıklı Cad. NO:28 Kat:2 D:215
Altunizade/Üsküdar İstanbul
KVKK DesteğiMore Payroll Kuruluşudur
More Payroll
More PayrollSosyal Medya Hesapları
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Copyright by K.V.K.K Desteği. All rights reserved.

Copyright by K.V.K.K Desteği. All rights reserved.

Open chat
Merhaba, KVKK Danışmanlık hizmeti konusunda sizlere nasıl yardımcı olabilirim.